Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie is onmisbaar voor een goede online vindbaarheid

SEO bestaat uit een totaalpakket aan optimalisaties. Goed en doordacht doorgevoerd zorgt SEO (zoekmachineoptimalisatie) voor een goede online vindbaarheid. Geen website kan meer zonder. SEO is een niet meer weg te denken factor, voor elk bedrijf dat zich online presenteert. Oók wanneer je de SERP (lijst met zoekresultaten) domineert door te adverteren blijft zoekmachineoptimalisatie belangrijk.

Goede vindbaarheid voor je website

Het doel van SEO is het behalen van een zo hoog mogelijke positie in de SERP, zonder daarvoor advertentiekosten te betalen. De resultaten van een goede SEO-strategie zijn zichtbaar lonend. Het vergroten van de zichtbaarheid, het is een kosteneffectieve manier van online marketing bedrijven, en je werkt aan succes voor een langere termijn.

Online shoppen

“SEO, zoekmachineoptimalisatie – of liever website optimalisatie – zorgt op termijn voor een blijvende vindbaarheid. In tegenstelling tot advertenties die verdwijnen zodra je stopt met betalen.”
Hoe snel SEO voor je werkt hangt af van verschillende factoren. Websiteoptimalisatie is stap één. Maar ook of je veel of weinig online concurrentie is een factor. Net als werken aan linkbuilding. Met een maatwerk SEO-plan begeleiden we je door alle stappen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek .

SEO is een 360-graden aanpak. Met een maatwerk SEO-strategie zorgen we ervoor dat jouw website steeds beter gaat scoren!

  • Technische website optimalisatie
  • Content optimalisatie
  • SEO voor webshops

Waarom is SEO belangrijk?

Zoekmachines hebben net als elk bedrijf een core business en concurrentie. We spreken bij het nut van zoekmachineoptimalisatie wel van ‘ hoog in Google staan’, maar er zijn meer zoekmachines dan Google alleen. YouTube is al bijna net zo groot en belangrijk. Naast Bing en nieuwkomers als DuckDuckGo, zijn er nog tientallen. Allemaal willen ze zo snel mogelijk met een relevant antwoord komen op een zoekvraag. Zoekmachines werken voor deze klus met spiders (crawlers). Stukjes code die continu informatie verzamelen. Al deze stukjes code samen noemen we algoritmen. Google heeft er minimaal 250. Kort gezegd bepalen algoritmen voor zoekmachines de ‘ja of nee’ om toegelaten te worden tot de SERP. De selectie is streng. En wordt steeds strenger omdat zoekmachines hun eigen toppositie willen verstevigen. Al die regels zorgen ervoor dat webdesign zonder SEO kansloos is.

SEO-teksten laten schrijven

Een prachtig design met mooie visuals is niet genoeg. Zoekmachines begrijpen zonder tekstueel bijschrift niet wat er op foto’s staat of waar een video over gaat. Daarom is en blijft SEO-tekstwerk erg belangrijk. Dit geldt voor alle tekstuele inhoud. Goede SEO-teksten kunnen de positie in de zoekresultaten van Google aanzienlijk verhogen. Hiervoor moeten de teksten wel aan een aantal belangrijke criteria voldoen. Een van de belangrijkste is dat copy uniek moet zijn. In hun functie als ‘antwoordgever’ raken zoekmachines in de war van dubbele content. Bijna altijd zullen ze de voorkeur geven aan de webpagina met de grootste autoriteit. Kopiëren betekent daarmee automatisch dat je verliest!

Om zoekmachines te helpen is SEO-tekstwerk gestructureerd en werk je rondom een zoekterm. Maar niet alles draait om de zoekmachine. Een goede websitetekst biedt vooral meerwaarde aan de lezer.

Website development

SEO-content

We zeiden het al: SEO is een totaalpakket. Content is King, en daarbij gaat om meer dan tekst alleen. Video-content is niet meer weg te denken. En ook mooie visuals werken goed voor je bezoekers. Bij Websitefreaks besteden we daarom ook veel aandacht aan het grafisch design van je website. Mooi en aantrekkelijk aan ‘de voorkant’, en seo-geoptimaliseerd ‘aan de achterkant’ van de website. Zo willen we het!

Professionele zoekmachine optimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie is een complexe discipline. Aan SEO worden steeds meer eisen gesteld. Wil je meer bezoekers op jouw website en een hogere ranking in lijst met zoekresultaten? Neem dan eens contact met ons op. Wij bieden zoekmachineoptimalisatie over de hele breedte. Van webdesign tot SEO-content.